De slotenmaker. Noodzaak of fabel?

Er wordt heel vaak op de slotendienst in Almere neer gekeken. Mensen denken dat sloten vervangen, plaatsen of repareren een simpel karwij is, dat elke mafkees op deze planeet kan doen. Persoonlijk word ik daar altijd een beetje strijdlustig van, want ik denk dan ‘doe het zelf maar eens’. Het dan wel vervangen, repareren of plaatsen van sloten is een karwij wat uiterste precisie eist. Het gaat namelijk wel om de inbraakpreventie van uw huis.

Als er bij u ingebroken wordt is het niet alleen zo dat mensen uw goederen mee kunnen nemen. Ook kan het zijn dat u of uw huisgenoten niet meer veilig zijn. In sommige wijken van de stad is dit iets meer het geval dan in andere delen van de stad, maar het blijft toch een naar gevoel dat er mensen in uw huis zijn wanneer u er niet bent, of nog erger.. wanneer u er wel bent.

Stelt u zich even voor dat u op uw vrije zondag middag al uw sloten heeft vervangen. U denkt dat dit goed is gegaan, maar de vriendelijke vent die dezelfde middag voorbij liep, zag in een oogopslag dat dit helemaal niet het  geval was. U gaat ’s avonds met een voldaan gevoel naar bed, en beland in een diepe rustige slaap.

De volgende ochtend is dat goede gevoel compleet verdwenen, want niet alleen is het maandag ochtend.. ook is heel uw kiet leeg! Een heel van Dale woordenboek aan scheldwoorden spreekt u uit. U kunt zichzelf wel voor de kop slaan!

En dan wenst u dat u niet zo recalcitrant was geweest en gewoon een vakkundige slotenmaker had gebeld om uw slot vervangen in Almere Buiten. Dan was dit alles misschien niet eens gebeurd..  wat stom!

Na aanleiding van dit artikel lijkt mijn mening mij niet geheel onduidelijk.  Ik raad aan om uw sloten altijd te laten vervangen door een professional!