Drank op, laat je auto rijden

Het spreekt natuurlijk voor zich, maar helaas gebeurt het nog steeds. Rijden met alcohol op.  Zelfs bij een goedkope rijschool Almere leer je al dat alcohol en autorijden niet samen gaat. Je bent naar een feestje gegaan met de auto en had je al voorgenomen niet te drinken, helaas is het toch gebeurd. Je hebt gedronken en je moet je auto weer mee terug hebben. Want wie gaat er nu met het openbaar vervoer naar huis? 

Maar de reclames op TV zijn er niet voor niets. Het is belangrijk dat als je achter het stuur kruipt, dat je echt niets op hebt. De gevolgen van alcohol zijn namelijk erger dan jij kunt denken. De ergste ongelukken gebeuren vaak onder invloed van alcohol. Het is niet alleen voor jou gevaarlijk, maar ook voor de mensen in jouw auto en op de weg.

Eén van de gevolgen van alcohol is namelijk dat je trager reageert. Dat komt door de verdovende werking die alcohol heeft op de hersenen. Maar niet alleen dat maakt dat je trager reageert, maar ook heb je minder controle over je spieren. Hierdoor kan je dus ook al niet zo snel reageren als je wil. Dat zorgt voor gevaarlijke situaties. Als er voor jou iemand remt, kan jij niet snel genoeg remmen om een ongeluk te voorkomen.

Ook is het zo dat je minder ziet als je alcohol op hebt. Je krijgt last van een soort tunnelvisie. Daar wordt letterlijk mee bedoelt dat het lijkt alsof je in een tunnel staat en je daar buiten niets meer ziet. Je kunt je voorstellen dat je voetgangers die oversteken dan ook niet meer ziet.
Een ander gevolg van alcohol is dat je je aandacht niet meer goed kunt verdelen. Dat is juist iets dat tijdens auto rijden erg belangrijk is. Verder is je concentratie er ook slecht aan toe. Ook concentratie is erg belangrijk tijdens het autorijden.