Het gevaar van kerntrekken in Rotterdam

Je leest tegenwoordig veel over een inbraakmethode genaamd kerntrekken. Maar is het jou nog steeds onduidelijk hoe dat nu precies werkt? En wat je er tegen kunt doen? Lees dan verder.

Inbrekers weten tegenwoordig heel makkelijke trucs om deuren snel open te krijgen. Eén manier daarvoor is het kerntrekken volgens slotenmaker Rotterdam Noord. Deze methode gaat zoals de naam al zegt over een kern en over trekken. Maar wat wordt er nu bedoeld met de kern en waar wordt aan getrokken?

Met de kern wordt bedoeld de cilinder. Dat is de kern van het slot. In de cilinder wordt een schroef gedraaid. Deze zit daar stevig vast. Daarna wordt er druk gezet op de schroef met een zogenaamde cilindertrekker, of met iets anders. Door de druk breekt de cilinder en kan deze eruit getrokken worden. Als de cilinder eruit is, kan de inbreker met een bouwsleutel de deur openen. Een bouwsleutel is een stuk gereedschap waarmee je onder andere deuren kunt openen als er geen deurkruk of cilinder meer in het slot zit.

Zo simpel is het dus voor een inbreker om een deur te openen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Als jij wil voorkomen dat dit soort dingen gebeuren, dan kan je het best kiezen voor sloten met anti-kerntrekbeveiliging. Tegenwoordig worden deze sloten standaard geplaatst bij nieuwbouw. Dat is namelijk verplicht. Maar als je in een wat ouder huis woont, bestaat de kans dat je nog geen kerntrekbeveiliging hebt.

Nu je weet hoe makkelijk het is voor een inbreker om dit te doen, wil je je huis daar natuurlijk tegen beveiligen. Je kan zelf een slot gaan kopen bij een bouwmarkt. Let dan ten eerste op de kerntrekbeveiliging en ten tweede op het SKG-keurmerk met sterren. Als dit allemaal te ingewikkeld is, kan je natuurlijk ook een slotenmaker in Rotterdam bellen. Deze plaatst graag een nieuw slot voor je.