Je nieuwe huis beveiligen

Gefeliciteerd! Je hebt een nieuw huis in Amersfoort! Je bent lekker bezig met meubels aanschaffen, de muren mooi maken en dat soort dingen. Je bent aan het schilderen en vloeren aan het leggen. Helemaal leuk! Het huisje wordt al echt jouw eigen paleisje. Maar…. met net als in een echt paleis, jouw eigen waardevolle spullen. Je hebt er een paar nachten geslapen en opeens merk je dat er een aantal van jouw waardevolle spullen zijn verdwenen. Er is dus ingebroken! Je vraagt je af hoe dat kan. Er zijn helemaal geen sporen van inbraak! Hoe is de inbreker dan binnen gekomen?

Het zou kunnen zijn dat je een raam open hebt gelaten waar de inbreker heel makkelijk doorheen is gekomen. Hetzelfde geldt voor een deur. Misschien ben je vergeten de achterdeur goed af te sluiten. Wat ook aan de hand kan zijn, is dat de oude bewoner een sleutel heeft bewaard. Dan kan hij of zij natuurlijk ook zonder moeite jouw huisje in. Dat klinkt als een scenario wat alleen in films gebeurt, maar het gebeurt regelmatig ook in het echte leven.

Wat je hier tegen kunt doen, is om meteen als je het huis krijgt, nieuwe sloten te laten plaatsen door een slotenmaker van de SleutelService Amersfoort. Het mag dan misschien voor niks zijn, maar jij bent er wel van verzekerd dat er niet zomaar iemand naast je bed staat. Daarbij zijn de andere sloten misschien al verouderd en kan het geen kwaad een nieuw setje sloten te hebben.

Wat je ook kunt doen om inbraak tegen te gaan, is inbraakpreventie laten plaatsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een alarm. Als er dan iemand jouw huis binnen komt, gaat het alarm af. Dit zal de insluiper ten eerste flink laten schrikken, maar je kunt het alarm ook meteen laten doorschakelen naar de meldkamer. Dan worden er meteen hulpdiensten ingelicht.