Sleutel kwijt in Almere

Mensen zeggen altijd dat je fouten maakt om er vervolgens van te kunnen leren. Helaas heeft mijn fout me wel een grote som geld gekost…

Ik ben een alleenstaande vader en heb 2 dochters en 1 zoon. Aangezien zij alle 3 tussen de 17 en de 20 jaar oud zijn, wordt er nog wel eens wat vergeten. Zo ook de sleutel…

Elke maand had een van hen zich wel buiten gesloten, of hadden zij met vrienden afgesproken die eerder aankwamen dan zij zelf. Een groot deel van de reserve sleutels raakte zoek, maar ze kinderen kregen wel allemaal vriendjes en vriendinnetjes, die na een tijdje ook kind aan huis waren.

Ik besloot om een reserve sleutel die zo wel op de voordeur als op de achterdeur en de raamsloten paste in het schuurtje te leggen. Ik vertelde de kinderen waar de sleutel lag, en gezien het schuurtje een grote puinhoop was moest je echt weten waar deze lag wilde je hem vinden.

Toch was op een dag de sleutel zoek geraakt, niemand wist waar de sleutel was, en de relatie van een van mijn dochters was op een nare manier geëindigd. Uit voorzorgsmaatregelen besloot ik om alle sloten in het huis te laten vervangen door een slotenmaker in Almere Buiten, om te voorkomen dat iemand ongewenst met de verloren sleutel naar binnen kon.

Dit kostte mij een klap geld. Wat niet heel bizar is omdat er best wel veel sloten vervangen moesten worden. Na  een tijdje was de rust weer terug gekeerd en vergat iedereen de verloren sleutel. Tot op het moment dat we het schuurtje uit gingen mesten.

Omdat er veel oude zooi in het schuurtje stond, besloten wij deze op een dag leeg te halen. Toen wij met z’n alle vrolijk bezig waren, vonden wij de verloren sleutel terug in een bakje achterin het schuurtje! Hoe dan ook, we zijn indertijd ontzettend goed geholpen door Slotenmaker Almere 24 Uur.